9 Barris Imatge

Subscriure a Canal 9 Barris Imatge
Blog de l'Associació fotogràfica 9 Barris Imatge de Barcelona.
Actualitzat: fa 56 minuts 14 segons

Associació Animalista RESCAT al Ton i Guida.

dj., 17/01/2019 - 18:31

Fins a primers de Febrer podeu anar a veure aquesta exposició montada per l'Anne,membre d'aquesta associació encarregada de cuidar i donar la millor qualitat de vida als gats del carrer, donant-lis aliments, esterilizant-los i procurant trobar-lis una llar on viure i a on els poguin estimar.Desde fa temps qu'estan buscant un local on poder tindre els gats acollits, si sabeu d'algú si us plau poseu-vos en contacte amb ells.Moltíssimes gràcies en nom dels gats de carrer de Nou Barris.

Adeu Alcàntara 71 a Nou Barris.

dg., 13/01/2019 - 21:04

Segons informació de "El Món" secció "Tot Barcelona" aquest edifici va ser declarat en estat de "ruïna inminent" després de prop de 45 anys d'ús per part dels veïns i quina ha sigut la meva sorpresa avui quan passejava pel barri de trobar-me el pas prohibit a tot el voltant del bloc, es per això que vull rendir homenatge a tots els que han viscut aquí i desitjar que trobin un habitatge en bones condicions,econòmiques,socials i sanitaries. Fins ara ha sigut un dels edificis a més alçada de Barcelona tocant a la muntanya, únic. He de confesar qu'ha sigut per a mi un trèsor fotogràfic,no hi havia dia que no trobés un motiu diferent i pintoresc per capturar i compartir.

65 Aniversari de la Bodega Eduardo

ds., 12/01/2019 - 21:04

65 Aniversari de la Bodega Eduardo

ds., 12/01/2019 - 21:03

Presentació de la revista nº 75 de "L'Arxiu".

dg., 23/12/2018 - 18:53

El passat 18 de desembre a la seu de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris van presentar i comentar els articles d'aquesta revista pels seus autors davant d'un pica pica generòs. Vaig quedar impressionada de la labor qu'estan fent per conservar i divulgar llocs e històries dels nostres barris i em vaig quedar amb les ganes de contribuir en aquesta tasca. En Jordi Sánchez i l'Arnau Gil van ser els encarregats de la presentació i van parlar dels seus articles conjuntament amb la Roser Solà, el Josep Mª Babí, el Miguel Ángel Valero, el José Mª Medina, la Ruth Rodríguez, el Joan Termes ,la Montse Argentes i el Ricard Fernández. Un cop més dir-vos que a tot els interessats amb la història i conservació del patrimoni dels nostres barris aquí teniu el lloc on trobareu tota la informació que necessiteu i si voleu col.laborar amb les tasques de reserca sereu benvinguts. Moltes gràcies a tots els integrants d'aquesta entitat per la vostra labor !!!

Exposició del "50è aniversari de Sta Magdalena" a l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris.

dj., 20/12/2018 - 22:01

Fins al 18 de Gener es pot visitar a l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris aquesta exposició del "50è Aniversari de l'Església de Sta Magdalena" sita al barri de Roquetes.Quan vaig arribar a la inauguració em vaig sorprendre per la poca assistència que va haver-hi.L'Àngel Ibáñez va vindre en representació de la parròquia i ens va explicar la seva història. És una llàstima que hi hagi tant poc interés per participar als esdeveniments del barri.Pot ser qu'els veins no sapiguen que l'Arxiu es pot visitar i està obert per a tothom ? Saben qu'existeix aquesta entitat on es troba la història del nostre barri i molt més ? Moltes entitats del barri organitzan moltes activitats gratuites,i la gent del barri no hi va...Com ho podem solucionar ?

The Red 'n' the Rotten

dg., 16/12/2018 - 10:52

The Red 'n' the Rotten al Casal de barri de Prosperitat

Homedev#314 - Leica M6 - Rollei RPX400 @1609

1a DIADA 100TENARI

dl., 03/12/2018 - 19:02

100tenari La Prosperitat 1919-2019

dg., 02/12/2018 - 23:00
Comencem!!
1 de desembre de 2018:
11h30.- XARANGA DE LA PROSPE. Inici Plaça de la Prosperitat
13h00.- VERMUTSICAL amb COMBO JSF. – Plaça Àngel Pestaña

La Prosperitat farà 100 anys!
És clar que en un barri com el nostre no hi ha un moment en el qual algú talla una cinta i diu “queda inaugurat aquest barri”, però sí que hi ha uns fets documentats que permeten dir quan aquests terrenys de secà, la majoria plantats de vinya, es comencen a poblar i a dibuixar-s’hi la fesomia actual.

En un document de 1933, trobat a l’Arxiu Municipal Contemporani, hi consta que la Sra. Teresa Tort Pagés, viuda Borràs, hereda del seu marit “…tres fincas en la llamada barriada de la Prosperidad, San Andrés, que casi constituyen la totalidad de la misma y que habiendo sido adquiridas por su marido en los años 1918-1919 fueron inmediatamente parceladas y después de trazadas sus calles, vendidas en solares…”

El dia 1 de gener de 1919 la Cooperativa de La Habitación Barata, col·loca solemnement la primera pedra de les “…les casas baratas para Obreros, en las inmediaciones de Can Dragó, entre la línea férrea del Norte i la carretera…” o sigui entre la Meridiana i el Passeig de Valldaura actuals.
Per això el 2019 serà l’any escollit per celebrar el centenari de la Prosperitat.

Per fer-ho ben lluït cal agafar-s’ho amb temps. I és per aquest motiu que hem posat en marxa la Comissió del Centenari del barri de La Prosperitat, amb la missió de preparar el programa d’activitats i amb la voluntat de reflexionar sobre el passat i el futur del barri.

D’idees n´hi ha moltes i moltes més que n’han d’arribar amb les propostes que hem de fer entre tots i totes.

Una comissió oberta que necessita la implicació dels equipaments, de les entitats i com més gent millor. Una comissió compromesa en rebuscar en tots els arxius i trepitjar tots els carrers del nostre barri. Una comissió que demanarà col·laboració a totes les administracions, que administren pensant en els ciutadans de la Prospe.

Segur que preparant-ho ens ho passarem bé, aprendrem els uns dels altres i farem barri. Cadascú hi pot tenir el nivell de participació que pugui o vulgui. El que és ben segur, que al final del recorregut, volem arribar als 100 anys, amb una bona celebració i un barri més cohesionat.

No us ho pensem gaire, aquesta segurament, serà l’única oportunitat que tindrem de participar en la preparació d’un centenari del nostre barri, el 2119 ens quedarà un pèl lluny!

laprosperitat100anys.wordpress.com/la-prosperitat-1919-2019-documentacio

laprosperitat100anys.wordpress.com

29N VAGA

dj., 29/11/2018 - 21:28
Sector públic diu prou!!!
    
 Avui una "representació de Roquetes" [11 persones] hem anat a unir-nos a la vaga de les Lluites de diferents sectors dels Serveis Públics, ensenyament, sanitat, universitats, administració, estudiants ...   I seguim !!! 
ARA ÉS EL MOMENT...

Masterclass amb Fulvio Paredes

dj., 29/11/2018 - 08:24

Caminata solidaria por la construcción del nuevo CAAC de Barcelona y por el bienestar animal.

dg., 25/11/2018 - 23:58

En el anfiteatro de Roquetes ha tenido lugar este acto solidario para colaborar con asociaciones animalistas como RESCAT dedicados a recoger principalmente gatos abandonados y muy comprometidos con las protectoras para fomentar la adopción de perros y gatos abandonados.Hemos realizado un agradable paseo hasta el mirador de Torre Baró disfrutando de las bellas vistas de nuestra ciudad y al regresar nos han obsequiado con un diploma de asistencia de nuestro perro y unos detalles por parte de TERRANOVACNC94,establecimiento colaborador y organizador que ha hecho también un sorteo de dos cestas solidarias para perro y gato.Nos han informado sobre la nueva ordenanza municipal para perros que no entrará en vigor hasta el septiembre del 2019,sobre la alimentación vegana,la esperada construcción del nuevo CAAC de Barcelona ,entre otros temas. Porque nuestras mascotas forman parte de nuestros barrios, hay que luchar por sus derechos y cuidarlas.

San Xibeco 2018

dj., 22/11/2018 - 12:08

San Xibeco'18.Patrón de la Prospe

dl., 19/11/2018 - 23:45

Pàgines