Comissió del Centenari de la Prosperitat

La Prosperitat farà 100 anys!
És clar que en un barri com el nostre no hi ha un moment en el qual algú talla una cinta i diu “queda inaugurat aquest barri”, però sí que hi ha uns fets documentats que permeten dir quan aquests terrenys de secà, la majoria plantats de vinya, es comencen a poblar i a dibuixar-s’hi la fesomia actual.
En un document de 1933, trobat a l’Arxiu Municipal Contemporani, hi consta que la Sra. Teresa Tort Pagés, viuda Borràs, hereda del seu marit “…tres fincas en la llamada barriada de la Prosperidad, San Andrés, que casi constituyen la totalidad de la misma y que habiendo sido adquiridas por su marido en los años 1918-1919 fueron inmediatamente parceladas y después de trazadas sus calles, vendidas en solares…”.
El dia 1 de gener de 1919 la Cooperativa de La Habitación Barata, col·loca solemnement la primera pedra de les “…les casas baratas para Obreros, en las inmediaciones de Can Dragó, entre la línea férrea del Norte i la carretera…” o sigui entre la Meridiana i el Passeig de Valldaura actuals.
Per això el 2019 serà l’any escollit per celebrar el centenari de la Prosperitat.
Per fer-ho ben lluït cal agafar-s’ho amb temps. I és per aquest motiu que hem posat en marxa la Comissió del Centenari del barri de La Prosperitat, amb la missió de preparar el programa d’activitats i amb la voluntat de reflexionar sobre el passat i el futur del barri. D’idees n´hi ha moltes i moltes més que n’han d’arribar amb les propostes que hem de fer entre tots i totes.
Una comissió oberta que necessita la implicació dels equipaments, de les entitats i com més gent millor.
Una comissió compromesa en rebuscar en tots els arxius i trepitjar tots els carrers del nostre barri.
Una comissió que demanarà col·laboració a totes les administracions, que administren pensant en els ciutadans de la Prospe.

Segur que preparant-ho ens ho passarem bé, aprendrem els uns dels altres i farem barri. Cadascú hi pot tenir el nivell de participació que pugui o vulgui.
El que és ben segur, que al final del recorregut, volem arribar als 100 anys, amb una bona celebració i un barri més cohesionat.
No us ho pensem gaire, aquesta segurament, serà l’única oportunitat que tindrem de participar en la preparació d’un centenari del nostre barri, el 2119 ens quedarà un pèl lluny!

Fitxa
Secció: