Cinema: Festival Ícaro

Festival Ícaro

Casa Centro América i Rudas Cooperativa organitzen al Casal una rèplica del Festival Internacional de Cinema Centreamericà Ícaro, el qual enguany compleix vint-i-cinc anys.

El Festival Ícaro va néixer a Guatemala el 1998, amb la visió d'unir l'Amèrica Central a través de l'art i la cultura, tot prestant especial atenció a la diversitat cultural, els drets humans i el medi ambient; en el marc d'una cultura de pau. Actualment, el festival té edicions als diversos països de la regió centreamericana, a més de les ciutats de Nova York, l'Havana, San Juan de Puerto Rico, Bogotà, Buenos Aires i Barcelona, ciutat en la qual se celebra per segon cop.

Programació

Dijous 15

20:30 h (sala d'actes). Inauguració, amb la projecció de Cadejo Blanco (Guatemala, 2021), del director Justin Lerner, pel·lícula guanyadora dels premis a millor llargmetratge, millor fotografia i millor muntatge de la darrera edició del festival.

Divendres 16

19 h (sala d'actes): projecció d'una selecció de curtmetratges de Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica i Panamà.

21 h (terrassa del Casal): projecció del documental Antojología de Carl Rigby (Nicaragua, 2019), de les directores Maria José Álvarez i Eduardo Spiegeler.

23 h (sala d'actes): concert de Las Amigas de Yoli.

Dissabte 17

11 h (sala d'actes): "Descobrint el guió de la quotidianitat", taller a càrrec de Rafael Rosal, productor i director cinematogràfic, fundador del Festival Ícaro i exdirector de la prestigiosa Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños (Cuba).

Pròximament publicarem tota la programació.

Fitxa tècnica
Data: 
15 setembre, 2022 - 20:00
35 days remaining
Multimedia