Paraula: Els escacs a la literatura

Paraula: Els escacs a la literatura

Xerrada a càrrec de Josep Mercadé —catedràtic jubilat de literatura espanyola—, qui fa trenta anys que investiga aquest tema sobre el qual ha impartit conferències i ha publicat articles, peces teatrals, assajos (El ajedrez en la literatura del Siglo de Oro, Lope de Vega y el ajedrez) o l'antologia poètica Ajedrez 88 sonetos.

Precisament, Mercadé presentarà aquest darrer llibre on recull poemes de diferents literatures i èpoques dedicats als escacs, tots traduïts al castellà i agrupats en diferents temes: el joc, les peces, la lluita sobre el tauler, la comparació dels escacs amb la vida, l'amor i la mort, retrats de grans jugadors i sonets lúdics.

Després es debatrà sobre les millors novel·les sobre escacs de la literatura universal i s'obrirà un breu torn de preguntes.

L'acte acabarà amb una sessió de partides simultànies a càrrec del col·lectiu d'escacs Jaque al Rey. Per participar en les partides cal inscripció prèvia, que es pot fer a la secretaria del Casal o enviant un correu electrònic a dinamitzacio@casalprospe.org.

Entrada lliure fins a completar aforament.

Fitxa tècnica
Data: 
22 febrer, 2023 - 19:00
Ubicació: 
Preu: 
0€
Multimedia